bgfire3.gif (2766 bytes) logofire1.jpg (34671 bytes)bgfire3.gif (2766 bytes)

Mottó:

A fizikai világ - testünket is beleértve - a megfigyelőt tükrözi. Ugyanazon módon formáljuk a testünket, mint ahogy a környező világról is kialakítjuk a tapasztalatunkat. Az érzékelés automatikusnak látszik, de valójában tanult működés.
Az, hogy milyennek érzékeljük a világot, amelyben élünk - testünk megtapasztalását is beleértve -, teljesen attól függ, hogy milyennek tanultuk meg látni.
Ha megváltoztatjuk érzékelésünket, ezzel megváltoztatjuk a világ és testünk megtapasztalását"

Deepak Chopra: Kortalan test, időtlen tudat
line1.jpg (782 bytes)

Irodalom előlap book1a.jpg Hátlap, olvasd el! Klikk a könyv előlapjára!)

Idézetek a könyvből, amelyekkel magam is 100 %-ban egyetértek, (minta az én gondolataimat írta volna le) és magyarázatokat(?) adnak a tűzönjárásról, mint jelenségről.
Mit érez az ember, (én is, de majd te is) amikor először szembesül a tűzönjárással.

"...Egyetlen tanfolyamon sem éltem még át akkora félelmet. Szinte lebénította a hallgatókat ez az érzés, azután fáradtság vett rajtuk erőt, majd feszülten figyeltek. Minden hangulati rezdülésüket velük éltem át, mivel nekem kellet tolmácsolnom, mert Ken csak angolul beszélt. Ken ecsetelte, hogy 700 fokos izzó parázson lehetséges izzó parázson járni. Beszélt a szándék bennük rejlő erejéről, és hogy van lehetőség arra, hogy a félelem és a kétségek ne béklyózzák le az embert. Amit mondott, annak óriási volt a hatása, s rövidesen bebizonyosodott, hogy minden szava igaz.
A rájuk nehezedő nyomasztó félelelem dacára a résztvevők felfogták, hogy léteznek számukra ismeretlen szabad terek. Bizalmukba fogadták Kent, és bíztak a maguk erejében is. Éjfél felé kimentünk a szabadba, körülálltuk a tüzet.Ken az izzó parázshalmot szétterítette egy 3x4 méteres szőnyeggé, és egymás után mindenki átment a tűzön.
Engem a félelem vasmarokkal szorított. Az előadást fordítanom kellett, és azalatt jól felmérttem, mennyie félek. Azután, amikor kimentünk a tűzhöz, akkor éreztem magam igazán nyomorultul. Rettegtem, hogy összeégetem magam. Láttam magamat lelki szemeimmel, amint megszenesedett lábakkal hazafelé vánszorgok (ami mindenkivel előfordulhat, aki felkészületlenül halad át a tűzön), ennek dacára tudtam, hogy mégis rálépek a tűzszőnyegre. Ezalatt a körből egymás után előléptek az emberek, és az izzó parázs elé álltak, majd átmentek rajta. Én meg csak álltam és vártam. Ma sem tudom megmondani, mire is. Valószínűleg olyasvalamire, amit tudat alatt az ember mindig remél, amikor belevág abba, amitől fél. Például egy hirtelen érkező "jelre", vagy hogy egyszeriben megváltozik valami, vagy érthetővé válik, hogy... Megérkezett az én "jelem". Ken ugyanis annyit mondott: "még egy percetek van, hogy átfussatok!" Ekkor tudtam, hogy most megteszem. Elengedtem szomszédaim kezét, és reszketve a tűzhöz álltam. Valami komondtatatlan pánik vett erőt rajtam, ahogy a parázsra meredtem.
Ennyire még sohasem féltem életemben.Mindenféle átvillant az agyamon, mi lesz, ha valóban összeégetem magam, mi lesz, ha megbotlok és elesek, mi lesz, ha elégek. És tudtam, hogy nekiindulok, és átjutok. Mélyet lélegeztem, és elindultam.
A mindössze négy lépés alatt egyre csak fohászkodtam magamban. A 700 fokos izzó parazsat a talpamon normál melegségűnek éreztem. Amikor azután átjutottam, mintha mázsás kövek estek volna le rólam. Óriási öröm töltött el, hogy sikerült mezítláb és épségben összeégés nélkül átmenni az izzó szénen. Beleestem egy ismerősöm karjaiba, és örömömben hatalmasat sikoltottam. Ritkán éreztem magam ilyen elégedettnek,szerencsésnek, frissnek, megkönnyebbültnek, ennyire ébernek és életerősnek. A csoportból majdnem mindenki átment a tűzön. Alig égette meg magát valaki. Volt, akinek kis hólyagok keletkeztek a lábán, de érdekes módon csak néhány órán át voltak fájdalmasak, és pár nap alatt elmúltak...."

Szinte szóról-szóra így történt velem is, velünk is Hódmezővásárhelyen az első alkalommal, de a később, a többször megismételt alkalmakkor is.
A különbség talán csak annyi volt, hogy a tüzes szőnyeg túlsó végén nem "egy ismerősöm karjaiba estem bele", hanem kivétel nélkül mindenkit Kovács András Táltos Mester várt tárt karokkal, és sokan voltak, akik e tárt karokba zokogva, megkönnyebbülten érkeztek meg.

line1.jpg (782 bytes)

Leírás a tűzönjárásról: A Tüzönjárás fejleszti a bizalmat belsö képességeinkben, mely alapja a sikeres döntéseknek, cselekvéseknek és segitséget nyújt a magatartások és szokások megváltoztatásához. Kulcsszavak: tűzönjárás, firewalking, érdekes, stressz, NLP, tűz, tréning

line1.jpg (782 bytes)

Photo galery

 

Ha a képre kattintasz, megláthatod a képeket eredeti méretben az első részben arról az eseményről, ahol én is résztvettem , dőlj hátra és és add át magad  gondolatban a tűzönjárás élményének!

Tűzönjárás Hódmezővásárhelyen 1997 őszén.

Kovács András Táltos Mester
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire02
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire03
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire04
bgfire1.gif (28560 bytes)

Kovács András
Táltos Mester
felügyeli a tűz
készítését Hmvhelyen.

A tűzoltók nem csak
oltani tudják a tüzet,
hanem gyújtani is.
Kovács András
Táltos Mester 
megy át először a tüzön.
Juhász Zoltán,
Hódmezővásárhelyi
táltos legyőzi a tüzet.
 Zita.
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire06
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire07
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire08
bgfire1.gif (28560 bytes)
A nagy lányom, Zita,
igyekszik a parázson
keresztül jutni, én
jobbra hátul hangolódom
a tűzönjáráshoz
Egy ifjú hölggyel
magam is elég bátor leszek kellő ráhangolódás után.
Kovács András
az utánpótlással is
ápolja a kapcsolatot.
Van,  aki lassan szereti.
fire09.jpg
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire10
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire11
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire12
bgfire1.gif (28560 bytes)
Egy, ekkor még ismeretlen, az est egyik legfiatalabb tűzrőlpattant menyecskéje. Meg kell mondjam igencsak szorítottuk egymás kezét Egyedül.
Szemben biztosan vár Kovács András.
A vállalatigazatónak is kihívás a tüzes parázs
fire13.jpg
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire14.jpg
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire15.jpg
bgfire1.gif (28560 bytes)
fire16.jpg
bgfire1.gif (28560 bytes)
A
T Ű Z !
A cipőre szükség lesz még a hideg járdán hazafelé! Sapkában - mezítláb Szépen, nyugodtan.

Itt folyt köv.

Ha ha valakinek van fényképe, idézete, irodalma a tűzönjárásról és ide szánja,
szívesen felteszem erre vagy egy másik oldalra.